TC LOKOMOTIV

BG | EN | office@tclokomotiv.com

„Пловдив къп“от календара на ITF за юноши и девойки до 18 години.
За 18 поредна година ТК „Локомотив Пловдив“ проведе международен турнир „Пловдив къп“от календара на ITF за юноши и девойки до 18 години.

Състезанието е от първа категория и в него участваха състезатели от 26 държави. Янаки Милев спечели второ място при юношите, като във финалната среща при юношите Янаки Милев отстъпи в изключително драматичен финал с 6:4, 3:6, 5:7 от Мартин Ландалусе от Испания.

 

Преди този мач Милев постигна четири впечатляващи победи на турнира. Той елиминира №1 в схемата и №17 в световната ранглиста за юноши Жил Байли от Белгия, №4 в схемата Озан Козак от САЩ, №8 в схемата Борис Згола от Полша и Аман Далия от Индия. 15-годишната Елизара Янева се представи великолепно и завърши на трето място при девойките.

 

На полуфиналите Янева отстъпи с 2-6, 0-6 от водачката в схемата и №3 в световната ранглиста София Костулас от Белгия. Преди този мач талантливата българка постигна три последователни победи.

 

Наградите на призьорите връчиха д-р Георги Крумов - председател на ТК „Локомотив - Пловдив" и зам. председател на УС на БФТ и Петър Зехтински - началник отдел Спортни и младежки дейности в Пловдив.

Публикувано на: 18-04-2022 год.

Времето