TC LOKOMOTIV

BG | EN | office@tclokomotiv.com

Фючърс турнир по тенис за Купа "Пловдив".




Фючърс турнир по тенис за Купа "Пловдив"

05.06.2016г.

Тенисисти  от 15 страни участват в 15-ото издание на  фючърс турнира по тенис за Купа "Пловдив", който се провежда от 06.06. до 12.06.2016г. на кортовете на ТК "Локомотив (Пловдив). Днес на пресконференция присъстваха заместник кмета по спорта Георги Титюков, вицепрезидент на БФТ Георги Крумов, капитанката на България за Фед къп Дора Рангелова и главният съдия на турнира Веселина Донева.
Под №1 в основната схема е поставен представителят на домакините Димитър Кузманов. Неговата цел e спечелването на турнира и придвижване напред в Световната ранглиста. В момента той заема 314 място.   В основната схема са и българите Александър Лазов, Васил Младенов и Данаил Търпов.  Серафим Грозев успя да преодолее квалификациите, като в последния кръг победи Сантяго Мареска  (Уругвай) със 6:4, 6:2.
"С последните успехи на българските тенисисти, особено след представянето на Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос", която тръгна именно от нашите кортове, тенисът става все по-популярен в България. Купа "Пловдив" и подобни малки турнири са важни за развитието на младите и по-ниско поставени тенисисти, като се надявам, че българин ще вдигне трофея. Благодаря и на Община Пловдив, която осигури 25 хиляди лева за провеждането на турнира. Догодина амбицията ни е да направим един по-голям турнир, нещо като Открито първенство на България, където наградният фонд да бъде 50 000 долара и гостоприемство. Надяваме се да намерим спонсори и да осъществим тази мечта", заяви д-р Георги Крумов, Председател на УС на Клуба и  Зам.-председател на БФТ.
Резултати: прикачените схеми

 

Времето