TC LOKOMOTIV

BG | EN | office@tclokomotiv.com

DAVIS CUP - Bulgaria - Estonia.
Пловдив ще бъде домакин на важния двубой за Купа „Дейвис”  между отборите на България и Естония. Срещата е от 5 до 7 април на червените кортове на ТК „Локомотив” и е за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

Градът има дълбоки традиции в организирането на тенис мачове на високо ниво. От 1997 години насам Пловдив за пети път приема състезания от турнира. Под тепетата съставът на България е изиграл 12 двубоя, от които е спечелил 11. 

През 1997 и 2008 година там се проведоха зоналните турнири от III група. През 2006 година на „Локомотив” националите преодоляха Кипър с Маркос Багдатис с 3-2, за да запишат една от най-стойностните си победи за Купа „Дейвис”. През юли 2009 година, при загубата от Латвия, първия си мач като капитан, макар и само за тази среща, записа сегашният наставник на тима Димитър Господинов.

„Пловдив е добър избор. За отбора е важно момчетата да се раздадат напълно, за да спечелим тази важна среща. Не смятам, че червените кортове ни дават предимство, но се надявам атмосферата на „Локомотив” и поддръжката на зрителите да ни помогнат за успеха”, заяви капитанът Господинов.


„Горди сме, че отново ни е оказана честта да сме домакини на среща от Купа „Дейвис”. Пловдив обича тениса и съм сигурна, че нашата компетентна публика ще окаже пълна подкрепа на отбора ни. Надявам се, че успешните мачове на България в нашия град ще продължат”, коментира изпълнителният директор на ТК „Локомотив” (Пловдив) Дора Рангелова.

Времето